In the mood for love - Wong, Kar-wai, 1958-; Wong, Kar-wai, 1958-; Zhang, Manyu; Leung, Tony Chiu Wai, 1962- (Προοπτική, 2000)
Ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σ'ένα μικρό, συνηθισμένο διαμέρισμα, στο Χονγκ Κονγκ του 1962. Ταυτόχρονα, στο διπλανό διαμέρισμα, μετακομίζει η Λι-Ζεν με το σύζυγό της. Εκείνος λείπει διαρκώς σε ταξίδια για δουλειές. Το ίδιο και η σύζυγος του Τσάου. Η νύχτα δείχνει να τους ανήκει. Οι πρώτες τους νυχτερινές συναντήσεις θα είναι τυχαίες. Οι επόμενες θα είναι σχεδόν κρυφές. Εκείνος ζητά παηγοριά μέσα στο σκοτάδι. Εκείνη, κάποιες μοναχικές στιγμές, μακριά από κάθε σκέψη. Μαζί, δε θ'αργήσουν ν'ανακαλύψουν πως οι σύζυγοί τους είναι εραστές. Κι αυτό θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά, στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του. Μια επιθυμία που δε μπορεί να γίνει δική τους, γιατί κανείς τους δεν έχει το κουράγιο.