Οι αρχαίες πόλεις στα σύνορα του Λατίου (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί, 2002)
Τον 4ο αιώνα π.Χ. η Ρώμη υποδουλώνει τους εχθρικούς λαούς του Λατίου και της Ουμβρίας. Οι κυριευμένες πόλεις και τα κατακτημένα εδάφη αναδιοργανώνονται χάρη στην κοπιαστική εργασία των τοπογράφων σαν τον Κόιντο Νουμιτόριο, Ρωμαίο πολίτη, που θα μας συνοδεύσει στην ανακαλύψη των αρχαίων πόλεων Άλατρι, Ανάνι, Σένι, Φρεγέλλες, Αμέλια. Χάρη σε αυτόν και στις εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις θα μπούμε στις περήφανες αυτές πόλεις και θα επισκεφθούμε μία πλούσια ρωμαϊκή κατοικία της περιόδου της δημοκρατίας, όπως ακριβώς ήταν όταν είχε μόλις αποπερατωθεί.