Over 100G ethernet : - Χριστοφορίδης, Γιώργος (2013)
Η συνεχής ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών αναγκών πάντα ήταν το κίνητρο για έρευνα, μελέτη και εν τέλει υλοποίηση νέων προτύπων επικοινωνίας στο πλαίσιο του καταναλωτή αλλά πρώτα στο επιχειρησιακό/επαγγελματικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, μελετώντας το πρότυπο Ethernet, βλέπουμε κλιμάκωση της ταχύτητας του από 10Mbps στα 100 Gbps από το 1981 μέχρι σήμερα. Προβλέποντας ότι σύντομα αυτές οι ταχύτητες θα είναι ανεπαρκής σε μεγάλες εγκαταστάσεις, κυρίως για Internet Exchange Points (IXPs), η IEEE διαμόρφωσε την ομάδα «Industry Connections Higher Speed Ethernet Consensus» για να εκφραστούν απόψεις και να δημιουργηθούν συμφωνίες μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών δικτυακού εξοπλισμού.