Let's Meet! a participatory-based discoveryand rendezvous system for mobile users : - Ντάλκος, Λάμπρος (2014)
Οι σύγχρονες φορητές συσκευές έχουν πλέον αυξημένες δυνατότητες, προσφέροντας στους χρήστες τους αρκετή υπολογιστική ισχύ και διαρκή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι συσκευές αυτές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών, ανοίγουν νέες προοπτικές στον τομέα της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς διαμορφώνουν ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με υποψήφιους καταναλωτές. Το κανάλι αυτό περιγράφεται με τον όρο mobile marketing και υπάρχει ήδη πλήθος εφαρμογών για φορητές συσκευές που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, με απώτερο στόχο την αύξηση των πωλήσεων κάποιου προϊόντος.Η πλατφόρμα που παρουσιάζεται σε αυτήν την εργασία αποτελεί και αυτή μία εφαρμογή mobile marketing. Η εφαρμογή ομαδοποιεί χρήστες, οι οποίοι είναι κατά βάση άγνωστοι μεταξύ τους, με μοναδικό κριτήριο το κοινό τους ενδιαφέρον για μία προσφορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας. Η προσφορά απευθύνεται σε δύο ή περισσότερους χρήστες. Στόχος της εφαρμογής είναι να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορέσουν πλέον ως μία ομάδα να αγοράσουν την προσφορά, την οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να απολαύσουν.Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την γεωγραφική θέση των χρηστών προκειμένου να είναι λειτουργική. Επειδή τα δεδομένα αυτά θεωρούνται ευαίσθητα, είναι επιτακτική η ανάγκη για την ασφαλή μετάδοσή τους και για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Η χρήση ψηφιακού πιστοποιητικού Χ.509 από την πλευρά του διακομιστή και η υπηρεσία OAuth2.0 για αυθεντικοποίηση των χρηστών από τρίτους παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Επίσης, οι ακριβείς τοποθεσίες των χρηστών δεν κοινοποιούνται ποτέ στους υπολοίπους. Ο στόχος της συνεύρεσης των χρηστών στην ίδια γεωγραφική θέση εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός κουπονιού μίας χρήσης (one-time-coupon), που παράγεται με την χρήση του αλγορίθμου OCRA.Η εφαρμογή υλοποιεί ένα έξυπνο σύστημα ουρών για να αυξήσει την αποδοτικότητά της. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί το πλήθος των προϊόντων που θα πωληθούν αλλά και το πλήθος των χρηστών που θα έχουν τελικά πρόσβαση στην προσφορά. Τέλος, υιοθετείται ένα σύστημα αξιολόγησης των χρηστών που επιβραβεύει όποια συμπεριφορά βοηθά στην αύξηση της αποδοτικότητας της εφαρμογής.