Captain Corelli's mandolin - Madden, John, 1949-; Cage, Nicolas, 1965-; Cruz, Penelope; Hurt, John, 1940-2017 (χ. ό., 2001)
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Όταν ο λοχαγός Αντόνιο Κορέλι και οι άντρες του φτάνουν στην Κεφαλλονιά, θα διαπιστώσουν ότι η παραμονή τους εκέι συνδυάζεται εν μέρει με διακοπές, ενώ ο πόλεμος αποτελεί μια μακρινή ραδιοφωνική είδηση. Μέσα σ'αυτό το κλίμα πλέκεται το ειδύλλιο της πανέμορφης Πελαγίας με το νεαρό λοχαγό Κορέλι, ο οποίος εμφορείται από αχαλίνωτη αγάπη για τη ζωή, τη μουσική και τη γλυκιά Κεφαλλονίτισσα.