Έλεγχοι στατιστικών υποθέσεων και τιμολόγηση δικαιωμάτων προαίρεσης σε περιβάλλον αβέβαιης μεταβλητότητας : - Ράφτης, Πάρις (2014)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση των βασικών εννοιών που αφορούν στους ελέγχους υποθέσεων, ένα βασικό κομμάτι της στατιστικής επιστήμης. Το πρώτο μέρος καλύπτει τη βασική θεωρία και τις πιο σημαντικές μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί, ενώ το δεύτερο έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή στατιστικών ελέγχων στην τιμολόγηση δικαιωμάτων προαίρεσης.