Η φύση του Αιγαίου (Υπουργείο Αιγαίου; Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, 2003)
Το CD-ROM παρουσιάζει την ιστορία και τα οικολογικά χαρακτηριστικά του Αιγαίου καθώς και των κυριώτερων ανθρώπινων δραστηριοτήτων που παρατηρούνται στην περιοχή σήμερα. Περιέχει στοιχεία και χάρτες σχετικά με τη διεθνή,ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία, πίνακες που παρουσιάζουν το καθεστως προστασίας πολλών ειδών.Επίσης χωρίζεται σε ενότητες με τους κυριότερους βιότοπους που συναντά κανείς στο Αιγαίο, την γεωμορφολογία, τα χαρακτηριστικότερα και σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας και τις δραστηριότητες που παρατηρούνται σε κάθε οικοσύστημα.