Τριχωνίδα (Διευθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Γραφείο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης, 2002)
Παρουσιάζει τη λίμνη Τριχωνίδα που βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Αναφέρεται στην ιστορία της λίμνης και παρουσιάζει τα οικοσυστήματα της Τριχωνίδας