Ορισμός ξηρασίας : - Καφετζή, Λεμονιά (2014)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία δίνεται ο ορισμός τη ξηρασίας και στην συνέχεια γίνεται η εκτίμησή της με την χρήση του δείκτη ξηρασίας SPI. Εντοπίζονται τα επεισόδια ακραίας ξηρασίας στην περιοχή μελέτης,επίσης αναλύονται και τα δεδομένα των βροχοπτώσεων και των θερμοκρασιών και μελετάτε και η μεταξύ τους σχέση.