The sorrow and the pity - Ophuls, Marcel (Milestone collection, 2000)
Εξετάζετε η κατάληψη της Γαλλίας από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιώντας απομνημονεύματα ανθρώπων και αξιωματούχων που εμπλέκονταν στα γεγονότα του καιρού εκείνου. Επικεντρώνεται στα θέματα των συνεργασιών και αντιστάσεων και προβάλει τον αντισημιτισμό