Κρυπτοσύστημα δημοσίου κλειδιού McEliece : - Κολοκυθάς, Χριστόφορος (2014)
Στην πτυχιακή αυτήν εξετάσαμε και αναλύσαμε ένα κρυπτοσύστημα δημοσίου κλειδιού, το McEliece cryptosystem. Αναφέραμε εισαγωγικές έννοιες κωδίκων διόρθωσης λαθών, εξηγήσαμε αναλυτικά την λειτουργία του κρυπτοσυστήματος και είδαμε ποιες επιθέσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα στο σύστημα. Παραθέσαμε τρόπους βελτίωσης του συστήματος και καταγράψαμε πως μπορεί η οικογένεια συγκεραστικών κωδίκων να εφαρμοστεί στο κρυπτοσύστημα αυτό.