Η πόλη στους Ελληνιστικούς χρόνους - Μουρίκη, Πανδώρα; Παντερμαλής, Δημήτριος 1940- (Αρχαία ελληνική ιστορία, 1992)
Το ταινιομάθημα αναφέρεται σε διάφορες πόλεις των ελληνιστικών χρόνων, στα χαρακτηριστικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια τους, στον πολεοδομικό σχεδιασμό τους και σε πολλά αρχαιολογικά αντικείμενα της εποχής. Αποσκοπεί να παρουσιάσει τη δομή και τη λειτουργία της ελληνιστικής πόληςμέσα στα πλαίσια της ιστορικής κοινωνίας που τη δημιούργησε. Με τις συχνές αναφορές, εξάλλου, στη σύγχρονη εποχή επιδιώκει να προκαλέσει προβληματισμό για τη σπουδαιότητα που έχει ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην ανάπτυξη των σύγχρονων πόλεων.