Lincoln - Spielberg, Steven, 1946-; Day-Lewis, Daniel (FOX : Odeon [εταιρεία διανομής], 2013)
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της ζωής του ο Άμπρααμ Λίνκολν συγκρούεται με τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, με σκοπό να θέσει τέλος στη δουλεία. Με δύναμη και ασταμάτητο κουράγιο, ο Λίνκολν λαμβάνει την απόφαση που θα αλλάξει την ιστορία της χώρας μια για πάντα.