Αξιολόγηση πιλοτικών δράσεων ηλεκτρονικής συμμετοχής του Ελληνικού Κοινοβουλίου : - Ζόγκας, Νικόλαος (2009)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής είναι να γίνει μια πλήρης μελέτη τόσο στο τομέα της δημόσιας συμμετοχής, όσο και στον τομέα της ηλεκτρονικής συμμετοχής. Θα δοθούν οι ορισμοί και οι διαστάσεις της δημόσιας και ηλεκτρονικής συμμετοχής, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Θα αναλυθεί το Ευρωπαικό κοινοτικό πρόγραμμα LEX-IS καθώς και η Ελληνική πιλοτική εφαρμογή του στο Ελληνικο Κοινοβούλιο πάνω στο σχέδιο νόμου περι του συμφώνου «Ελεύθερης Συμβίωσης». Κατόπιν της ανάλυσης και της περιγραφής θα αξιολογηθεί η πιλοτική εφαρμογή σε τρεις φάσεις. Ποσοτικά, Ποιοτικά και Ανάλυση του δέντρου συζήτησης. Τέλος θα γίνει μια σύνθεση των αξιολογήσεων και θα βγουν κάποια πρώτα αποτελέσματα για την λειτουργικότητα της πιλοτικής πλατφόρμας καθώς και για κάποιες μελλοντικές πιθανές βελτιώσεις της.