4 luni, 3 saptamiiini si 2 zile - Mungiu, Christian 1968-; Mungiu, Christian 1968-; Marinca, Anamaria (Spentzos Filsm [Εταιρεία διανομής], 2008)
Βρισκόμαστε στη Ρουμανία λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Δύο φοιτήτριες που συγκατοικούν καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εγκυμοσύνης της μίας από τις δύο. Τα κορίτσια κανονίζουν να συναντήσουν σε ένα ξενοδοχείο τον κύριο Bebe, ο οποίος θα προβεί στην διαδικασία της έκτρωσης. Ωστόσο ο γιατρός αυτός που γνωρίζει ότι θα πραγματοποιήσει μια παράνομη έκτρωση ζητά κάτι παραπάνω από λεφτά…