Ζητήματα ιδιωτικότητας στη νεφουπολογιστική (cloud) : - Στασίνος, Γεώργιος (2014)
Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να μελετήσουμε τα όποια ζητήματα και απειλές ιδιωτικότητας προκύπτουν από τη χρήση Cloud υπηρεσιών και σε ποιους κινδύνους εκθέτει ο χρήστης τα δεδομένα του. Θα εξετάσουμε με ποιες τεχνολογίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και σε πιο βαθμό, ενώ θα μελετήσουμε μια συγκεκριμένη Cloud υπηρεσία για να δούμε στην πράξη ποιες απειλές ιδιωτικότητας υφίστανται. Στο τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τη μελέτη και συγγραφή αυτής της εργασίας. Για τη συγγραφή της εργασίας έγινε μελέτη διάφορων βιβλιογραφικών πηγών, κυρίως σχετικών επιστημονικών άρθρων και δημοσιεύσεων, σχετικών βιβλίων αλλά και μελέτη των πολιτικών ιδιωτικότητας και των όρων χρήσης διάφορων Cloud υπηρεσιών.