Tenku no shiro rapyuta - Miyazaki, Hayao, 1941- (Nibariki, Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 1986)
Ο Παζού, μαθητευόμενος μηχανικός, ονειρεύεται ν'αποδείξει ότι οι θεωρίες του πατέρα του για την ύπαρξη ενός ιπτάμενου νησιού είναι αληθινές. Όταν ένα νεαρό κορίτσι μ'ένα μυστηριώδες μενταγιόν πέφτει από τον ουρανό και προσγειώνεται στη ζωή του, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ιστορίες με πειρατές και πολιτικές δολοπλοκίες. Παίρνοντας τις ζωές τους στα χέρια τους οι δύο νέοι θα πρέπει να ταξιδέψουν στον ουρανό και να βρουν τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού που οι εκπληκτικές του ανακαλύψεις μπορούν αν χτίσουν κάστρα στον ουρανό.