Ηλέκτρα - Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Παπά, Ειρήνη, 1927-; Φέρτης, Γιάννης; Κατσέλη, Αλέκα; Κατράκης, Μάνος, 1909-1984; Περγιάλης, Νότης, 1920-2009; Εμμανουήλ, Τάκης (Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2005)
Η Ηλέκτρα, παντρεμένη μ'ένα χωρικό, περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της, Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη πάνω από τον τάφο του πατέρα της. Και οι δύο μαζί σχεδιάζουν και σκοτώνουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο.