Η αρχαία ελληνική γλώσσα - Σπυράτου, Μέμη; Μπαμπινιώτης, Γεώργιος Δ., 1939- (Αρχαία ελληνική ιστορία, 1992)
Το ταινιομάθημα τονίζει τη σημασία και την ακτινοβολία που διαθέτει διεθνώς η αρχαία ελληνική γλώσσα ως γλώσσα του πολιτισμού και της επιστήμης, την καταγωγή και την επίδραση της με άλλες γλώσσες και την αξία των αρχαίων ελληνικών ως πηγής για την γνωριμία του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Επίσης επισημαίνει τον ενιαίο χαρακτήρα της ελληνικής γλώσσας μέσα στα πλαίσια της αδιάσπαστης παράδοσης 4.000 χρόνων.