Τι είναι τέχνη; - Σπυράτου, Μέμη; Σημίτη, Φιόνα (Αρχαία ελληνική ιστορία ;, 1994)
Το ταινιομάθημα αυτό ποτελεί το πρώτο και εισαγωγικό μέρος της σειράς Στοιχεία Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης. Αναπτύσσεται κατά χρονολογική ακολουθία, με βάση το ερώτημα: "Τι είναι τέχνη;" και σημείο αναφοράς τον ελληνικό χώρο, από την παλαιολιθική εποχή έως και τα γεωμετρικά χρόνια. Χρησιμοποιώντας κυρίως έργα ζωγραφικής και γλυπτικής και με άξονα ανθρωποκεντρικό, ανιχνεύει την επίδραση των κλιματολογικών και κοινωνικών συνθηκών στη διαμόρφωση της τέχνης και τη συμβολή της τέχνης στην εξέλιξη του πολιτισμού.