Διαγωγή μηδέν - Γαζιάδης, Μιχάλης; Φιλίππου, Γιάννης; Λαμπέτη, Έλλη, 1926-1983; Κωνσταντάρας, Λάμπρος, 1913-1985; Ηλιόπουλος, Ντίνος Η., 1915-2001; Μανέλης, Φραγκίσκος, 1909-1978; Σταρένιος, Δήμος (χ.ό.], 1949)
Ο έρωτας του καθηγητή Πλάτωνα για την μαθήτριά του Μπιλιώ, αναστατώνει το Φώτη που είναι και αυτός ερωτευμένος μαζί της, την διευθύντρια Μελπομένη που είναι ερωτευμένη με τον Πλάτωνα, τον πρόεδρο του χωριού και πατέρα της Μπιλιώς και γενικά όλη την κοινωνία του χωριού.