90 [degrees] South - Ponting, Herbert George (BFI, 1999)
Το χρονικό της 2ης εξερευνητικής αποστολής του Βρετανού Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ στον Νότιο Πόλο (αποστολή Terra Nova), τον οποίο όμως είχε ανακαλύψει λίγες μέρες νωρίτερα ο Νορβηγός Ρόαλντ Αμούδσεν. Η αποστολή κατέληξε στο θάνατο του Σκοτ και των συντρόφων του, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της επιστροφής υπέκυψαν στην κούραση, στην πείνα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.