Etj limon - Riklis, Eran; Abbass, Hiam; Suliman, Ali (EranRiklis Productions, Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2009)
Η χήρα Σάλμα ζει μόνη της στη Δυτική Ζώνη της Παλαιστίνης. Όταν ο υπουργός Άμυνας μετακομίζει δίπλα της, στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και κατεχόμενων εδαφών, αποφασίζει να καταστρέψει το μεγάλο κήπο με τις λεμονιές της θεωρώντας ότι μπορούν να καμουφλάρουν επιθέσεις τρομοκρατών. Η Σάλμα ξεκινά μια δικαστική εκστρατεία φτάνοντας μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο και παρά τις πιέσεις που δέχεται βρίσκει το σθένος να συνεχίσει τον αγώνα της.