Le violon rouge - Girard, François, 1963-; Scacchi, Greta; Feore, Colm, 1958-; Flemyng, Jason; Jackson, Samuel L. (New Line Entertainment ; Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 1998)
Η ιστορία ενός βιολιού που έφτιαξε ο μεγαλύτερος τεχνίτης της Ιταλίας του 17ου αιώνα και η μοίρα των ανθρώπων που το είχαν στην κατοχή τους τα επόμενα 300 χρόνια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.