Ομάδες braid : - Παπαδόπουλος, Χρήστος Ε. (2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία περιγράφουμε τις ομάδες braid από αλγεβρική και γεωμετρική σκοπιά, δείχνουμε την ισοδυναμία των δύο ορισμών και αναφέρουμε ορισμένα πρωταρχικά αποτελέσματα για αυτές.