Η σκόνη του χρόνου - Αγγελόπουλος, Θόδωρος Σ., 1936-2012; Dafoe, Willem; Ganz, Bruno; Jacob, Irène; Piccoli, Michel, 1925- (Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2009)
Ο Α., Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής, γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία της μητέρας του Ελένης. Από την Ιταλία και το Βερολίνο ως το Καζακστάν, η ιστορία του 2ου μισού του 20ου αιώνα μπλέκεται με προσωπικές αναμνήσεις και μια παθιασμένη ερωτική ιστορία.