Senso - Visconti, Luchino, 1906-1976; Visconti, Luchino, 1906-1976; Valli, Alida, 1921-2006; Granger, Farley; Girotti, Massimo, 1918-2003 (Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2005)
Ιταλία 1866. Αγώνας για την ανεξαρτησία της Ιταλίας από την Αυστροουγκρική Αυτοκρατορία. Μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα διατηρεί παράνομο δεσμό μ' έναν Αυστριακό λοχαγό. Θα ζητήσει τη βοήθειά του για να σώσει τον ξάδελφό της. Ο λοχαγός θα την εγκαταλείψει. Μετά από καιρό θα της στείλει ένα γράμμα ζητώντας να τη δει. Εκείνη ακόμα τρελά ερωτευμένη μαζί του θα σπέυσει να τον συναντήσει. Στη θέση του θα βρει τον άνδρα της.