Κατηγοριοποίηση δορυφορικών εικόνων μέσα από γεοχωρικές υπηρεσίες ιστού : - Καλλιγιαννάκης, Ευάγγελος (2013)
Στην συγκεκριμένη διπλωματική εργασία θα αναλυθεί η κατηγοριοποίηση δορυφορικών εικόνων μέσα από γεωχωρικές υπηρεσίες ιστού με σκοπό την αναγνώριση πισίνας. Επίσης με τη δημιουργία κατάλληλης διαδικτυακής υποδομής G-Pool αυτοματοποιούμε την διαδικασία της αναγνώρισης. Οι δορυφορικές εικόνες είναι πλούσιες σε γεωγραφικές πληροφορίες , οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους με την βοήθεια της εξόρυξης δεδομένων. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός συστήματος , που θα χρησιμοποιεί την κατηγοριοποίηση των δορυφορικών εικόνων , για να αναγνωρίζει συγκεκριμένα αντικείμενα , όπως είναι η πισίνα. Στην συνέχεια με την δημιουργία την ηλεκτρονικής εφαρμογής G-Pool αυτοματοποιείται η συλλογή, η διχοτόμηση ,η επεξεργασία και η διαχείριση των εικόνων στις οποίες θα εφαρμόσουμε την αναγνώριση , ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή καθίσταται εξαιρετικά απλή στην χρήση ακόμη και για μη εξοικειωμένους χρήστες. Τα αποτελέσματα αυτής της διπλωματικής εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες κάθε κράτους ή ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εύρεση της γεωγραφικής θέσης κάθε πισίνας σε κάποιο κράτος. Με αυτό τον τρόπο τα κράτη έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν πιθανώς παράνομα κατασκευασμένες πισίνες και να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή. Ακόμη οι εταιρίες έχουν την δυνατότητα συλλογής χρήσιμων στατιστικών και τοπογραφικών δεδομένων , έτσι ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα τον τομέα του Marketing.