Seraphine - Provost, Martin; Moreau, Yolande, 1953-; Tukur, Ulrich, 1957- (Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2009)
Στο Σενλίς, λίγο έξω από το Παρίσι, η ιδιόρρυθμη Σεραφίν δουλεύει ως οικιακή βοηθός. Το κρυφό της πάθος όμως είναι η ζωγραφική και όταν τυχαία αποκαλυφθεί, θ'αφήσει έκπληκτο τον γερμανό συλλέκτη Βίλχελμ Ούντε. Προτού εκείνος προλάβει να της οργανώσει μια μεγάλη έκθεση, ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά.