L' Anglaise & le duc - Rohmer, Éric, 1920-2010; Dreyfus, Jean-Claude; Russell, Lucy, 1972- (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2005)
Η Γκρέις Έλιοτ, αγγλίδα αριστοκράτισσα, που ζει στο Παρίσι την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης, φυγαδεύει έναν φιλο-βασιλικό αριστοκράτη και νιώθει προδομένη όταν ο πρώην εραστής της, δούκας της Ορλεάνης, ψηφίζει υπέρ της θανατικής καταδίκης του βασιλιά, αν και είναι ξάδερφός του.