The life of David Gale - Parker, Alan, 1944-2020; Spacey, Kevin; Winslet, Kate; Linney, Laura (χ.ό., 2003)
Στο Τέξας, ο καθηγητής φιλοσοφίας και γνωστός ακτιβιστής κατά της θανατικής ποινής, Ντέιβιντ Γκέιλ, κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία μιας συναγωνίστριάς του και καταδικάζεται σε θάνατο. Τρεις μέρες πριν τη θανάτωσή του καλεί στις φυλακές μια δημοσιογράφο για να αποδείξει την αθωότητά του.