Ο μύθος, ο χρυσός, η τραγωδία : (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί, 2002)
Ο μυκηναϊκός πολιτισμός άκμασε ιδιαίτερα στην Αργολίδα. Υπό την καθοδήγηση θρυλικών βασιλιάδων, όπως του Αγαμέμνονα και του Διομήδη, αναπτύχθηκαν ακμάζουσες και ισχυρές πόλεις. Τρεις από αυτές -το Άργος, η Τίρυνθα και οι Μυκήνες- διακρίθηκαν κυρίως. Στην ταινία αυτή θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε και να ανασυνθέσουμε ό, τι σημαντικότερο σώζεται από την μακραίωνη ιστορία τους: το Άργος, όπου τον αρχαίο πολιτισμό των Αχαιών διαδέχθηκαν οι πολιτισμοί της Κλασικής Ελλάδας και της Ρώμης. Την Τίρυνθα με τα κυκλώπεια τείχη της που είχαν πλάτος έξι μέτρα και ύψος δέκα μέτρα. Και τέλος τις Μυκήνες με την οχυρωμένη ακρόπολη, τα λείψανα του βασιλικού ανακτόρου, τους τάφους των Ατρειδών