Agora - Amenábar, Alejandro, 1972-; Weisz, Rachel, 1971- (Mod Productions ; Odeon [εταιρεία διανομής], 2009)
"Στη ρωμαΐκή Αίγυπτο, τον 4ο αιώνα μ.Χ., η αστρονόμος-φιλόσοφος Υπατία της Αλεξάνδρειας μάχεται για να σώσει τη συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Η μειοψηφία του χριστιανικού πληθυσμού υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου τεραστίων διαστάσεων. Ο σκλάβος της Υπατίας, Ντάβους, είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του, με την έλευση του Χριστιανισμού" -- Περίληψη από τη θήκη.