Μηχανική όραση ως μέσο επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή : - Ερμογένους, Γιώργος (2013)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετηθεί η μηχανική όραση ως μέσω επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί μελέτη περίπτωσης όπου θα υλοποιηθεί λογισμικό για το πρόγραμμα σχεδίασης AutoCAD και την πλατφόρμα Kinect. Το λογισμικό αυτό πραγματεύεται τη φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η συσκευή Microsoft Kinect ενώ το λογισμικό που υλοποιήθηκε αναπτύχθηκε σε γλώσσα προγραμματισμού C#.