Popularity metrics and forecasting for social networks - Analyze-me : - Λερός, Περικλής (2012)
Στο πλαίσιο της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας αναπτύχθηκε μια εφαρμογή ανάλυσης κοινωνικών μέσων βασισμένη σε στατιστική επεξεργασία της συμπεριφοράς και ενεργειών των χρηστών στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitterκαι τοLinkedIn. Η εφαρμογή αποτελείται από μια ιστοσελίδα (www.analyze-me.com) υλοποιημένη σε γλώσσα PHP. Η ιστοσελίδα βασίζεται κυρίως στη χρήση του KLOUTAPI και του TwitterAPI. Επίσης, αναπτύχθηκε μια βάση δεδομένων για την καταγραφή στατιστικών στοιχείων των χρηστών στο χρόνο τα οποία αποτελούν βασικά δεδομένα εισόδου στον προβλεπτικό αλγόριθμο για την προγνωστική δυνατότητα της εφαρμογής. Ειδικότερα, ένα Kalmanfilterσύστημα πρόβλεψης υλοποιείται μετά από ανάλυση και σύγκριση μερικών προβλεπτικών αλγορίθμων βάσει πραγματικών δεδομένων που καταγράφηκαν από τυχαίους χρήστες. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται το LinkedInAPI για την αυθεντικοποίηση του χρήστη έτσι ώστε να μπορεί να εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία για την περαιτέρω LinkedInανάλυση. Τέλος, αναπτύχθηκε η αντίστοιχη εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα Android για κινητές συσκευές. Η εφαρμογή για κινητές συσκευές παρέχει τις ίδιες δυνατότητες με την ιστοσελίδα, καιοι δυο μοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων.