Διεξαγωγή και επεξεργασία μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ασύρατα τηλεπικοινωνιακά περιβάλλοντα : - Μήτρου, Εμμανουήλ-Στυλιανός (2013)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διεξαγωγή μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ασύρματα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα με την βοήθεια του επιλεκτικού μετρητή SRM 3000 (Selective Radiation Meter) της Narda Safety Test Solution, η δημιουργία ενός λογισμικού προγράμματος λήψης και επεξεργασίας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες, μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος, να αρχειοθετούν, να παρακολουθούν και να επεξεργάζονται τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, να υπολογίζουν τα μεγέθη Ε ( Ένταση πεδίου) και S (Πυκνότητα Ισχύος) που χαρακτηρίζουν ποσοτικά τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, να απεικονίζουν το φάσμα αλλά και τα αποτελέσματα σε εφαρμογή GIS.