Σχεδίαση και υλοποίηση ενός απλού μικροεπεξεργαστή 16-bit : - Μποτονάκης, Γεώργιος (2013)
Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός απλού μικροεπεξεργαστή 16-bit, η αρχιτεκτονική του οποίου θα βασίζεται σε RISC αρχιτεκτονικές. Στην συνέχεια αφού γίνει η ανάλογη μελέτη θα παρουσιαστεί η υλοποίηση του εν λόγω μικροεπεξεργαστή, θα περιγραφεί λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας του αλλά θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων του κυκλώματος του μικροεπεξεργαστή. Συνολικά επομένως, θα φανεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί ένας απλός μικροεπεξεργαστής ο οποίος δύναται να εκτελεί λίγες και απλές εντολές και εν τέλει μικρά και γρήγορα προγράμματα, δίνοντας όμως στο χρήστη του τη δυνατότητα να υλοποιεί ρεαλιστικά προγράμματα και κυρίως τη δυνατότητα επέκτασης της αρχιτεκτονικής του με εύκολο τρόπο.