Αυτοματοποιητική Ήρωνα του Αλεξανδρινού - Καλλιγερόπουλος, Δημήτρης Α., 1945-; Καλλιγερόπουλος, Δημήτρης Α., 1945- (Καστανιώτη, 1998)
"Η Αυτοματοποιητική, το τελευταίο έργο του Ήρωνα, ασχολείται με τα αυτόματα θέατρα, αυτοκίνητες μηχανές ικανές να παρουσιάζουν παραστάσεις και να προκαλούν θαυμασμό και ικανοποίηση στους θεατές τους. Περιλαμβάνει μια αναλυτική περιγραφή της μορφής, της λειτουργίας αλλά και των επιμέρους μηχανισμών των αρχαίων αυτόματων θεάτρων που χωρίζονται σε κινητά και σταθερά" -- Περίληψη από τη θήκη