Η ευριστική μέθοδος Simulated Annealing στην αναζήτηση βέλτιστων λύσεων σε NP συνδυαστικά προβλήματα : - Πηλιχός, Χρήστος (2012)
Το διάσημο πρόβλημα της χιλιετίας στον χώρο των υπολογιστών: P = NP? έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών που να προσεγγίζουν λύσεις σε διάφορα δυσεπίλυτα προβλήματα. Η μέθοδος Simulated Annealing παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε πληθώρα NP-hard συνδυαστικών προβλημάτων. Η μέθοδος είναι εμπνευσμένη από το φυσικό φαινόμενο της συμπαγοποίησης. Η υλοποιήση του αλγορίθμου που προσομοιώνει το φαινόμενο της συμπαγοποίησης και απαιτεί γνώσεις Μαθηματικού Προγραμματισμού, Πιθανοτήτων, καθώς και Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης, πεδία τα οποία αναλύονται οδηγώντας έτσι στη σύνθεση μιας μεθόδου (Simulated Annealing), με πληθώρα εφαρμογών επάνω σε συνδυαστικά προβλήματα.