Ανάπτυξη εφαρμογής ηλεκτρονικού εισιτηρίου : - Σαλλιάρης, Δημήτριος (2013)
Ο στόχος αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικής πώλησης και επικύρωσης εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για το σκοπό αυτό μελετήθηκε η σημασία και η χρηστικότητα των νέων τεχνολογιών πληροφορικής στο «παραδοσιακό» τρόπο χρησιμοποίησης των ΜΜΜ καθώς και τα προβλήματα και τις προοπτικές που θα έχουν αυτές. Στην συνέχεια εξετάστηκαν προβλήματα που προκύπτουν από την «παραδοσιακή» λειτουργία των ΜΜΜ καθώς και πως ηλεκτρονικά μπορούν να αναπτυχθούν εφαρμογές που θα βοηθήσουν στην λειτουργία και την χρηστικότητα των ΜΜΜ. Έπειτα έγινε μια καταγραφή των λειτουργικών απαιτήσεων των χρηστών ενός τέτοιου συστήματος και ο σχεδιασμός των περιπτώσεων χρήσης του.Το σύστημα που αναπτύχθηκε βασίζετε στο μοντέλο πελάτη-εξυπηρετητή. Ο πελάτης συνδέεται με το σύστημα μέσω του κινητού του τηλεφώνου καθώς και ο ελεγκτής της εταιρίας. Η διαχείριση του συστήματος γίνεται μέσω εφαρμογής φυλλομετρητή (web-based).Το τελευταίο κομμάτι της διπλωματικής εργασίας αναφέρεται στο εγχειρίδιο της χρήσης των εφαρμογών που αναπτύχτηκαν καθώς και στα συμπεράσματα από την εκπόνηση της εργασίας καθώς και μελλοντικές επεκτάσεις για το σύστημα.