Μελέτη και υλοποίηση συστήματος ραδιοεκπομπών από κεραίες κινητής τηλεφωνίας : - Σκούρας, Θεόδωρος (2014)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η Μελέτη και Υλοποίηση Συστήματος Ραδιοεκπομπών από Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας σύμφωνα με την Μελέτη της ΕΕΑΕ: Υπόδειγμα τεχνικής μελέτης ραδιοεκπομπών κεραιών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας. Η διπλωματική αποτελείται συνολικά από 6 Κεφάλαια.Στο 1ο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά των σταθμών βάσης, στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, στις κεραίες και στους τύπους κεραιών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνται, στους βασικούς μηχανισμούς μετάδοσης των κυμάτων και τα επιμέρους φαινόμενα.Στο 2ο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τα Κυψελωτά συστήματα, θα περιγράψουμε τους σταθμούς βάσης και τις Βασικές αρχές τους. Στο 3ο κεφάλαιο θα μιλήσουμε για την Νομοθεσία που ισχύει στην Ευρώπη , στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.Στο 4ο Κεφάλαιο θα μελετήσουμε την Μελέτη της ΕΑΑΕ και τις 3 περιπτώσεις που περιλαμβάνονται: 1)Μεμονωμένος Ιστός , 2)Μεμονωμένες Κατευθυντικές Κεραίες, 3) Ανεξάρτητη Θεώρηση.Στο 5ο Κεφάλαιο θα κάνουμε την περιγραφή της Εφαρμογής που υλοποιήθηκε και στο 6ο Κεφάλαιο θα βγάλουμε κάποια Συμπεράσματα από την εφαρμογή και θα περιγράψουμε την αντίληψη του ευρέος κοινού απέναντι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία , σύμφωνα με μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2010 «ELECTROMAGNETIC FIELDS, Eurobarometer 73.3» .