Invictus - Eastwood, Clint, 1930-; Eastwood, Clint, 1930-; Freeman, Morgan; Damon, Matt (Warner Bros. Entertainment, 2010)
Φυλακίστηκε για 20 χρόνια εξαιτίας των ηρωικών αγώνων του ενάντια στο καθεστώς του απαρχάιντ. Τι κάνει λοιπόν ο Νέλσον Μαντέλα όταν απελευθερώνεται και εκλέγεται Πρόεδρος της Νοτίου Αμερικής: αρνείται την εκδίκηση, συγχωρεί τους αντιπάλους του και βρίσκει την ελπίδα για εθνική ενότητα σε ένα απρόσμενο μέρος: ένα γήπεδο ράγκμπι.