Katyn - Wajda, Andzrej 1926-; Chyra, Andrzej 1964- (Audio Visual Enterprises [εταιρεία διανομής], 2009)
"Το 1943, γερμανικά στρατεύματα ανακαλύπτουν στο δάσος του Katyn ένα φρικιαστικό μυστικό. Τους μαζικούς τάφους 20.000 αξιωματικών του πολωνικού στρατού που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη για το αίμα που χύθηκε. Οι Γερμανοί κατηγορούσαν τους Σοβιετικούς. Η Σοβιετική Ένωση από την πλευρά της αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και απέδιδε την ευθύνη στους Γερμανούς. Ο Βάιντα μεταφέρει αριστουργηματικά τις προσωπικές του μνήμες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και καταγγέλει τη ματαιότητα του ηρωισμού, δημιουργώντας μια βαθιά πολιτική ταινία για την ιστορία που γράφεται με αίμα" -- Περίληψη από τη θήκη