Θεωρητική ανασκόπηση της έρευνας και της βιβλιογραφίαςστο πεδίο της μοντελοποίησης κοινωνικών φαινόμενων : - Τσώνη, Αικατερίνη (2013)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής, είναι η μελέτη της βιβλιογραφίας και των ερευνών, πάνω στο θέμα της κοινωνικής προσομοίωσης. Αρχικά, δίνεται μια εικόνα για όλες τις μεθόδους της κοινωνικής προσομοίωσης και τα χαρακτηριστικά αυτών και εν συνεχεία εξετάζεται το πώς αυτές χρησιμοποιούνται, μέσα από τις έρευνες που παρατίθενται. Συνολικά, γίνεται μια προσπάθεια αποτύπωσης της κάθε μεθόδου προσομοίωσης και εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων από αυτές. Τελικός στόχος της εργασίας αυτής, αποτελεί η αποτύπωση των διαφορών και των εφαρμογών των μεθόδων προσομοίωσης, στα διάφορα επιστημονικά πεδία.