Μια θάλασσα μακριά - Δάνου, Έρση; Δάνου, Έρση; Κουλίεβα, Ταμίλα; Σακελλαρίου, Άκης (Odeon [Εταιρεία διανομής], 2002)
Η Έλένη άφησε την Κάρπαθο στα 17 της χρόνια. Είκοσι χρόνια αργότερα ζει στο Λος Άντζελες μαζί με τον άνδρα και τα παιδιά της. Η φροντίδα των παιδιών και του ελληνικού εστιατορίου της οικογένειας είναι οι καθημερινές της ασχολίες. Ένα αναπάντεχο γεγονός ανατρέπει τα πάντα. Ο εφηβικός έρωτας της Έλένης, ο Άρης, έρχεται από το νησί στην Αμερική για να την βρει. Ξαφνικά, αυτό που κάποτε λαχταρούσε, γίνεται τώρα πηγή πόνου. Η Ελένη καλείται να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση: θα αφήσει ό,τι έχει για να ακολουθήσει το όνειρό της ή θα διαλέξει να υπομείνει αυτό που μοιάζει ολοφάνερα πια με μια ανιαρή και μοναχική ζωή;".