Δυναμική συστημάτων ανταγωνισμού : - Αγραφιώτη, Αφροδίτη (2013)
Η εργασία αυτή, πραγματεύεται συστήματα έμβιων ειδών στο περιβάλλον, είτε υπάρχει ανταγωνισμός είτε όχι. Ανταγωνισμός υπάρχει όταν δυο είδη ανταγωνίζονται για μια κοινή προμήθεια τροφής, ενώ δεν υπάρχει όταν το ένα είδος (κυνηγός) κυνηγά το άλλο είδος (θήραμα), το οποίο επιβιώνει από μια διαφορετική πηγή τροφής.