Προστασία κρίσιμων υποδομών : - Γκορόγια, Αργυρώ (2013)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την προστασία κρίσιμων υποδομών και συγκεκριμένα των κρίσιμων υποδομών που στηρίζουν την λειτουργία τους σε επικοινωνιακά και πληροφοριακά συστήματα. Παρουσιάζει το πρόβλημα, καταγράφει τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί σε ευρωπαϊκό και σε αμερικάνικο επίπεδο και εξάγει συγκριτικά συμπεράσματα.Η παρουσίαση και η σύγκριση γίνεται κύρια μέσα απτην παρουσίαση δύο οργανισμών που συγκεντρώνουν και καθοδηγούν προσπάθειες και μελέτες στα ζητήματα προστασίας των κρίσιμων υποδομών,τον E.N.I.S.A. για την Ευρώπη και τον N.I.S.T. για την Αμερική.Εισαγωγικά προσδιορίζονται οι κρίσιμοι τομείς και παρουσιάζονται παραδείγματα κρίσιμων υποδομών.Εν συνεχεία καταγράφεται η πολιτική του κάθε οργανισμού:ποιές υποδομές ορίζουν ως κρίσιμες,ποιά ειναι η κύρια δραστηριότητα και η πολιτική τους στις κυριότερες από αυτές (S.C.A.D.A.,Smart Grids,Διασυνδέσεις διαδικτύου ).Συμπερασματικά εντοπίζονται ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα.