Ben-Hur - Wyler, William, 1902-1981; Heston, Charlton; Hawkins, Jack, 1910-1973; Harareet, Haya, 1931-; Boyd, Stephen, 1931-1977; Griffith, Hugh, 1912-1980; Scott, Martha, 1914-2003; O'Donnell, Cathy, 1925-1970; Jaffe, Sam, 1891-1984 (Turner Entertainment, 2005)
Ο Μπεν Χουρ, έμπορος γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, συναντά μετά από πολλά χρόνια τον παιδικό του φίλο Μεσάλα που τυγχάνει πλέον αξιωματούχος στο ρωμαϊκό στρατό να είναι διοικητής της φρουράς της Ιερουσαλήμ. Παρά τη χαρά που ένιωσαν και οι δύο από τη συνάντησή τους, δεν αργούν να αντηληφθούν ότι βρίσκονται σε αντίπλα πολιτικά στρατόπεδα. Έτσι η άλλοτε φιλία ανάμεσα τώρα σε έναν πλούσιο Ιουδαίο και ένα Ρωμαίο αξιωματούχο μετατρέπεται σε μίσος, όταν ο πρώτος κατηγορείται άδικα για απόπειρα δολοφονίας του διερχόμενου κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, όπου και συλλαμβάνεται και ρίχνεται στα κάτεργα, ενώ η περιουσία του δημεύεται και οι οικείοι του κλείνονται στη φυλακή.