Ένα εικονικό συνεργατικό εργαστήριο φυσικής για εκπαιδευτική χρήση : - Κοντογιάννης, Αντώνιος (2013)
Η παρούσα πρώτη έκδοση, στοχεύει στη δημιουργία ενός συνεργατικού εργαστηρίου φυσικής που χρησιμοποιεί το CopperCore για τον συντονισμό των χρηστών και μαθημάτων. Περιέχει τα απολύτως αναγκαία εξαρτήματα όπως επιφάνειες, κουτιά μπάλες και ελατήρια προσπαθώντας να είναι κατά το δυνατόν πλήρης ώστε να μπορεί να μελετηθεί η συνεργατική μάθηση και η χρήση του προτύπου IMS Learning Design. Δεν προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστικό, αλλά να παρέχει λίγες, αλλά ευδιάκριτες λειτουργίες με δυνατότητα όμως μελλοντικής ανάπτυξης. Προορίζεται για μαθητές των πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης και προσπαθεί να παρέχει ευκολία στον χειρισμό που γίνεται με τη βοήθεια του ποντικιού και του πληκτρολογίου, τηρώντας τις συμβάσεις που ο χρήστης είναι συνηθισμένος να χρησιμοποιεί σε άλλα προγράμματα αλλά και τρισδιάστατα παιχνίδια που έχει χειριστεί.