Die bitteren tränen der Petra Von Kant - Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Carstensen, Margit, 1940-; Schygulla, Hanna, 1943-; Hermann, Irm (Χρυσή ταινιοθήκη, 1972)
Η δραματική ιστορία της Πέτρα Φον Καντ, της σχεδιάστριας μόδας, που ζει σχεδόν αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, έχοντας γύρω της μια ομάδα γυναικών. Την κόρη της, τη βωβή βοηθό της και την ερωμένη της, μια νεαρή κοπέλα, που θα την πληγώσει βαθια.